Foto: Radio 2

Doek valt over WK-dorp in Antwerpse Waagnatie: "Jammer, we waren graag nog wat doorgegaan"

Nu de Rode Duivels zijn uitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar, houdt ook het WK-dorp in de Waagnatie in Antwerpen ermee op. De organisator blikt tevreden terug op de drie wedstrijden maar voor hem had het nog wat langer mogen duren. Het WK-dorp gaat geen wedstrijden van andere landen meer uitzenden. 

Niet alleen de fans zijn teleurgesteld over de uitschakeling van de Rode Duivels op het WK voetbal, na het 0-0 gelijkspel tegen Kroatië. Ook voor Alain Geuns, organisator van het WK-dorp in de Waagnatie in Antwerpen, had het WK-avontuur van onze Rode Duivels nog wat langer mogen duren. "Dit is heel jammer. Het was een zware strijd om door te zetten, en we hebben dat ook gedaan. We hebben daar ook geen spijt van. Drie wedstrijden lang was er een goeie ambiance, maar we waren graag nog wat doorgegaan."

Of het de investering waard is geweest, daar spreekt Geuns zich niet over uit. "Als ondernemer neem je altijd een risico. Winst of verliest bij voetbal, dat kan je niet voorspellen. We hadden gehoopt op meer, maar jammer genoeg eindigt het al in de eerste ronde."

Het WK-dorp in de Waagnatie gaat geen WK-wedstrijden van andere landen meer uitzenden. "Dit was echt een Rode Duivelsdorp om onze Belgen aan te moedigen. Het opzet is te groot om er een algemeen WK-dorp van te maken." In totaal kwamen in de Waagnatie bijna 3.000 mensen kijken naar de drie wedstrijden van de Rode Duivels op het WK. 

Meest gelezen