Schaatspiste Aalst
Chris Bosseloo

"Aalst Twinkelt" krijgt feestelijk startschot met steltenlopers, muziek en ijspiste

Het winterevenement "Aalst Twinkelt" is feestelijk ingezet door steltenlopers, straattheater en de trommelfanfare. Daarnaast konden bezoekers ook genieten van een schaatspiste. Ondanks de hoge energiekosten kiest Aalst er toch voor om de ijspiste opnieuw naar het centrum te brengen. 

Vrijdagavond is het kerstseizoen in Aalst officieel van start gegaan. Dat gebeurde met heel wat spektakel zoals vuuracts, een parade van verlichte rendieren, steltenlopers en een optreden van de trommelfanfare. Tijdens de parade konden bezoekers voor de eerste keer een kijkje nemen in de kerstchalets op de markt.

Parade van lichtrendieren
Chris Bosseloo

Opvallend is dat er in Aalst nog steeds een echte ijspiste staat. Heel wat steden kiezen dit jaar voor een alternatief, zoals een rolschaatspiste, door de hoge energiekosten. De stad Aalst kiest er toch voor om de schaatspiste opnieuw naar het centrum te halen. De ijspiste is overdekt en zo’n 375 vierkante meter groot. 

Trommelfanfare
Chris Bosseloo
Steltenlopers
Chris Bosseloo
Parade
Chris Bosseloo

Meest gelezen