Radio2

Jachthonden terroriseren buurt in Kortrijk: tientallen kippen en cavia's doodgebeten

In Kortrijk wordt een woonwijk in de buurt van de Leie geterroriseerd door enkele jachthonden. De honden bijten de kippen dood van de inwoners. Het probleem sleept al maanden aan. Al zeker meer dan 5 gezinnen kregen bezoek van de honden. 

Een wijk in Kortrijk wordt al enkele maanden opgeschrikt door jachthonden die loslopen en in de tuinen van de bewoners dieren doodbijten. Donderdag braken ze binnen in de tuin van Stefanie Dewaele. "Twee jachthonden zijn in onze tuin geraakt. Ze hebben tien cavia's en vier kippen doodgebeten. Het is niet de eerste keer. Al van deze zomer maken de honden onze wijk onveilig. Onze omheining van de tuin was geplooid. Ze springen wellicht met hun volle gewicht tegen de draad en raken zo in de tuin. Bij onze overbuur zijn er ook vier kippen doodgebeten. De buur heeft nieuwe kippen gekocht, maar een week later waren die ook alweer doodgebeten. Ook bij andere buren en bewoners in de buurt hebben ze meerdere keren toegeslagen. Het houdt niet op." 

Buurt is bang

De buurt is bang dat de honden op een dag ook kinderen zouden aanvallen. De bewoners deden al verschillende keren aangifte bij de politie. Maar ze voelen zich in de steek gelaten. Stefanie Dewaele: "Tot nu toe is er niks gebeurd. De politie raadt ons aan om onze familiale verzekering aan te spreken zodat we toch de schade vergoed krijgen. Ook de eigenaar van de honden trekt het zich niet aan. We zijn al naar zijn bedrijf geweest, maar we hebben toen enkel wat geld van de secretaresse gekregen. Dat zegt veel over zijn mentaliteit. Ook minister Vincent Van Quickenborne is op de hoogte, hij woont hier vlakbij." 

Maatregelen nemen

De politie zegt wel met de zaak bezig te zijn. "Wij zijn ervan op de hoogte en zullen een gesprek aangaan met de slachtoffers" aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone VLAS. "We maken een oplijsting van de schade. Daarnaast zullen we met de eigenaar van de honden contact opnemen en horen welke maatregelen hij zal nemen om ervoor te zorgen dat de honden niet meer kunnen ontsnappen. Het gaat niet alleen om recente feiten, ook in het verleden zijn er al meldingen geweest van doodgebeten dieren." 

Radio2

Meest gelezen