Beelden van de wedstrijd
Radio2

KBVB geeft milde straf na zinloos geweld op speler en staff zaalvoetbalclub Futsal Gent

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geeft een milde straf voor zinloos geweld tijdens een zaalvoetbalwedstrijd tussen Futsal Gent en ZVC Payitaht Antwerpen. De coach, spelers en supporters van de Antwerpse club vielen de keeper en de staff van de Gentse club aan vlak voor het einde van de wedstrijd. De club krijgt een boete van 100 euro en de coach wordt acht speeldagen geschorst. De supporters en de spelers gaan vrijuit. 

Op 18 november vond een zaalvoetbalwedstrijd plaats tussen Futsal Gent en ZVC Payitaht Antwerpen. De Antwerpse thuisploeg stond 9-2 voor op Futsal Gent. Vlak voor het einde floot de scheidsrechter een overtreding in het voordeel van Antwerpen. Door de overtreding sloegen de stoppen door bij de coach, spelers en supporters van de thuisploeg.

Ze liepen allemaal richting de keeper van Futsal Gent en sloegen hem verschillende keren in het gezicht. Daarna zetten de daders het op een lopen. De keeper en verschillende stafleden van Futsal Gent moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. Door het incident was de keeper een tijdje arbeidsongeschikt.

De KBVB gaf de daders nu een milde straf. Zo moet ZVC Payitaht Antwerpen een boete van 100 euro betalen. De coach van de club krijgt een boete van 150 euro en een schorsing van acht speeldagen. De supporters en spelers gaan vrijuit. 

Beelden van de toegetakelde keeper
Radio2

Meest gelezen