foto: Radio 2

Vlaamse regering trekt 6 miljoen uit voor waterbeveiliging aan Maas: “Voorkomen dat mensen met hun voeten in het water komen te staan”

De Vlaamse regering trekt 6 miljoen euro uit om de Maas veiliger te maken na de waterbom van 2021. Door de overstromingen toen ontstond er schade aan de dijken van de rivier, en was er ook sprake van erosiegaten. Met het geld wil de regering de rivier herstellen en veiliger maken.

Na de waterbom van vorig jaar ontstond er grote schade aan de Maas, en om die herstellen heeft de Vlaamse regering nu 6 miljoen euro uitgetrokken. “Er was schade aan de dijken, er waren erosiegaten en ook uitspoelingen die de bodem armer maakten”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Na de waterbom werd er een expertenpanel aangesteld om waterbeveiligingsmaatregelen te onderzoeken. “We hebben voor volgend jaar over heel Vlaanderen 125 miljoen uitgetrokken om die watermaatregelen te nemen”, aldus de minister. “De 6 miljoen van de Maas maakt daar deel van uit, om te voorkomen dat mensen met hun voeten in het water komen te staan.”

Meest gelezen