Schepen van Dierenwelzijn Janina Vandebroeck en Sébastien Tonneus van vzw Dierenasiel Tienen

Boutersem krijgt meldpunt dierenwelzijn: om dierenverwaarlozing of verloren gelopen dieren te melden

De gemeenteraad van Boutersem heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de vzw Dierenasiel Tienen. Het dierenasiel wordt het lokaal meldpunt voor inwoners die een geval van dierenverwaarlozing willen melden of die een verloren gelopen dier hebben gevonden. 

"We merken dat inwoners niet altijd goed weten wie ze moeten contacteren bij dierenverwaarlozing of als ze bijvoorbeeld een verloren gelopen hond zien", zegt schepen van Dierenwelzijn van Boutersem, Janina Vandebroeck (Open VLD). "En ook voor de politie is het niet altijd duidelijk tot welk dierenasiel ze zich moeten richten omdat we er twee hebben in de regio." 

Daarom heeft de gemeente nu een samenwerkingsovereenkomst met de vzw Dierenasiel Tienen. "Hun contactgegevens komen op de website van de gemeente", legt Vandebroeck uit. "Heb je vermoedens over dierenverwaarlozing, zit je met een vraag over een verloren gelopen dier, heb je een kat gevonden die is achtergelaten, wil je een nest zwerfkatten signaleren, dan kan dat op het nummer van het dierenasiel. En als het asiel bijstand nodig heeft van bijvoorbeeld de politie, dan nemen zij met hen contact op."

Meest gelezen