West-Vlaamse bestuurders gebruiken minder alcohol, maar meer drugs achter het stuur 

Steeds meer bestuurders gebruiken drugs in het verkeer. Dat blijkt uit de resultaten van het "West-Vlaamse weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer". Een 40-tal bestuurders werd gericht gecontroleerd op drugs en meer dan de helft testte positief. 

Naar aanleiding van het aangekondigde "West-Vlaamse weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer" voerden de verschillende politiezones in onze provincie alcohol- en drugscontroles uit. Goed voor in totaal 10.000 bestuurders. Wat opvalt is dat steeds minder mensen alcohol gebruiken achter het stuur, maar dat drugs dan weer vaker voorkomen. 

60 procent test positief op drugs

Bij 40 bestuurders is gericht gecontroleerd op drugs: meer dan de helft testte positief. Gouverneur Carl Decaluwé: "Wat mij enorm verontrust is dat 60 procent van de mensen die getest zijn op drugs een probleem had. We zien dat jaar na jaar sterk toenemen. In 2019 testte nog maar 1,21 procent positief op drugs en nu dus bijna 60 procent... Ja, dat is problematisch dus we moeten daar meer op inzetten!"

De politie heeft ook meer bestuurders betrapt die te snel reden of die reden zonder geldig rijbewijs. Enige positieve resultaat waren minder dronken bestuurders achter het stuur.

Meest gelezen