Radio2

Groene middenberm door centrum van Eeklo na dorre jaren een feit? "Deze keer voor sterke planten gekozen"

De aanplanting van de middenberm op de N9 door het centrum van Eeklo is eindelijk gelukt. Een eerdere poging mislukte door de droogte. Er zijn drie soorten rozen geplant, wintergroene heesters en bloeiende halfheesters. "We geloven er echt in", klinkt het bij het stadsbestuur. 

Het stadsbestuur van Eeklo gaf honderdduizenden euro's uit om van de middenberm die de N9 scheidt in het centrum van Eeklo een fleurige strook te maken. Een prestigeproject was het dat het imago van de stad moest opkrikken. Maar door de droogte mislukte de poging in het voorjaar. En dus ondernam de stad een nieuwe poging: "We hebben extra plantjes ingeplant, drie soorten rozen geplant, wintergroene heesters en bloeiende halfheesters. En er is een omboording gedaan van gras. Omdat ook het weer mee zat, lijkt de poging nu toch te lukken", zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). 

Radio2

Meerkost van 60.000 euro

En maar goed ook, want de aanleg van de middenberm heeft de stad Eeklo bijna een half miljoen euro gekost. "Bovenop de 380.000 euro die al ingepland was, leggen wij nog eens 60.000 euro op, dat is de kost voor de extra planten. Dus zoveel moesten we uiteindelijk niet extra betalen. We wilden vooral kiezen voor een betere en goed onderhoudbare middenberm, en ik denk dat we nu op de goede weg zijn", sluit Vandevelde af. 

Meest gelezen