JAN MARIEN

Klusjesman school Ternat krijgt een "dankjewel" van minister van Onderwijs

In het Sint-Angela Instituut in Ternat krijgen ze vandaag het bezoek van de minister van Onderwijs, Ben Weyts. Hij wil alle mensen bedanken die achter de schermen de scholen draaiende houden: het poets- en keukenpersoneel en de mensen die de klusjes opknappen. 

Luc is al 20 jaar de klusjesman van het Sint-Angela Instituut in Ternat. "Ik ben bezig met de elektriciteit, met meubels verhuizen, WC's ontstoppen enzovoort", zegt Luc. "Ik krijg daarvoor veel appreciatie van de leerkrachten. Op het einde van het schooljaar krijg ik ook altijd een cadeautje. In het begin kon ik nog niet alles, maar ik heb veel ervaring opgedaan in de voorbije 20 jaar." En vandaag mag Luc de minister van Onderwijs een rondleiding geven in de school en hem laten zien wat hij allemaal doet. 

De minister gaat 3,7 miljoen euro investeren in een sterker statuut voor de ondersteunende krachten in de scholen zoals het poets- en keukenpersoneel en de mensen die de klusjes opknappen. Zij krijgen een loonsverhoging van +1.1% in vergelijking met 2014. De bestaanszekerheidsvergoeding in de zomervakanties verdubbelt naar 10 euro per dag. De eindejaarsvergoeding wordt opgetrokken. En de personeelsleden kunnen ook gebruik maken van Pluspas waarmee ze kortingen kunnen krijgen in onder andere musea en pretparken.

Meest gelezen