Oostende verloot opnieuw oude straatnaambordjes onder de inwoners: "Stukje nostalgie"

De stad Oostende heeft opnieuw oude straatnaambordjes onder haar inwoners verdeeld. De borden worden vervangen door plakkaten in de nieuwe stijl van de stad en heel wat Oostendenaars willen die oude bordjes maar wat graag bemachtigen. 

Om kans te maken op zo'n oud straatnaambordje, kon elke Oostendenaar zich online registreren of een ingevuld strookje binnenbrengen bij het stadhuis. Uit al de inzendingen werden dan winnaars gekozen en die mochten hun straatnaambordje komen ophalen. "We merken dat we veel mensen kunnen gelukkig maken", zegt schepen van Stadsvernieuwing Björn Anseeuw. 

Het is niet de eerste keer dat Oostende die bordjes uitdeelt. "Het wordt ook niet de laatste keer", zegt Anseeuw. "We gaan door tot alle oude, afgedankte bordjes zijn uitgedeeld. Voor de inwoners is dat een stukje van hun identiteit. Ze voelen zich enorm verbonden met de plek waar ze opgegroeid zijn en de plek waar ze een gezin hebben uitgebouwd."

Tevreden inwoners

Hetzelfde geluid klinkt ook bij de inwoners die hun straatnaambordje komen ophalen. "Ik kom het bordje van de Troonstraat halen", zegt François. "Ik wil het per se als aandenken, want het is een beetje nostalgie." Marie-Therèse komt dan weer voor het bordje van de Eendrachtstraat. "Ik woon er al 42 jaar. Het bordje komt buiten aan de muur, ook uit nostalgie. Ik ben zeer blij met het initiatief van de stad."

Sofie deed al twee keer mee met de loterij, maar nu pas mag ze het bordje van de Dokter Verhaeghestraat ophalen. "Ik was bijzonder blij met het mailtje van de stad. Het bordje ga ik nu in de tuin hangen. Het is leuk om te kunnen zeggen dat ik een stukje geschiedenis van Oostende bij mij thuis heb hangen."

Meest gelezen