v.l.n.r. Gino Dumon, Romina Vanhooren,  Stefaan Reynaert & Anthony Dumarey

Oudenburg vraagt inwoners kerstcadeaus voor kwetsbare kinderen te kopen voor onder de "fonkelboom"

De stad Oudenburg vraagt aan alle inwoners om een geschenk te kopen voor kwetsbare kinderen tot 12 jaar. Het geschenk komt dan onder de "fonkelboom" in het Huis van het Kind. 50 kinderen komen in aanmerking om zo'n cadeau te krijgen. 

"We willen het in de kerstperiode in alle huiskamers doen fonkelen want bij sommige gezinnen is dat helaas niet evident", zegt schepen van Jeugd en Gezin en trekker van het initiatief Romina Vanhooren (Open VLD).

Daarom vraagt de stad Oudenburg via flyers aan alle inwoners om een cadeau te geven voor kinderen in kwetsbare gezinnen. Bedoeling is om die cadeautjes te verzamelen onder de "fonkelboom". "Via scholen, onze stadsgebouwen en sociale media proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken", klinkt het.

Vijftig kinderen vallen onder de categorie "kwetsbaar" en de stad zal de ouders oproepen om een cadeau af te halen. "Dat is geen verplichting, maar we willen de ouders wel warm maken om in te gaan op ons aanbod", zegt schepen Vanhooren. Afhalen van de cadeaus gebeurt dan in het Huis van het Kind in de Marktstraat. 

"We vragen aan de schenkers dat de cadeaus een waarde hebben tussen 15 en 25 euro. De geschenken moeten geschikt zijn voor kinderen tussen 0 en 12 jaar. Mochten er voor een bepaalde leeftijdsgroep niet genoeg geschenken zijn, dan kunnen we er zelf nog bijkopen via het Kinderarmoedefonds."

Meest gelezen