Politie van Oostende krijgt stoute kapoentjes aan de lijn: kinderen zingen sinterklaasliedjes op het noodnummer 101.

De noodcentrale van de politie van Oostende kreeg zondagmiddag twee valse noodoproepen binnen. Aan de lijn zongen kinderen het sinterklaasliedje "Sinterklaas kapoentje" en haakten nadien in. De politie belde de kinderen terug op om te zeggen dat ze ermee moesten stoppen. Zo'n telefoontjes zijn strafbaar, maar de politie van Oostende ziet het voor een keertje door de vingers.

Zondagnamiddag rond half vier kreeg de noodcentrale van de Oostendse politie twee oproepen binnen. Ze kregen kinderen aan de lijn die "Sinterklaas kapoentje" begonnen te zingen en nadien inhaakten. De operator van de noodcentrale belde hen opnieuw op en vertelde hen dat ze ermee moesten stoppen. "Anders zal de Sint dit jaar geen cadeautjes brengen", voegde de politie eraan toe. Aan de andere kant van de lijn beloofden ze "dat ze het nooit meer zullen doen."

De politie krijgt af en toe van die telefoontjes. "Het gaat dan meestal om dronken praat, scheldpartijen of hijgtelefoons", klinkt het. Deze keer is het dus best grappig, maar de politie benadrukt dat zo'n telefoontjes strafbaar zijn, omdat de noodlijn 101 altijd vrij moet blijven voor échte noodoproepen. De politie kan het oproepnummer en adres ook makkelijk achterhalen, ook als je privé belt. 

Maar de kinderen die zondag een grapje uithaalden kunnen gerust zijn: "Hoewel de politie alle feiten en oproepen registreert, komt evenwel niet alles in het Grote Boek van de Sint", zegt Timmy Van Assche van de politie. Het is nog wachten op morgenochtend 6 december om dat te bevestigen.

Meest gelezen