Sien Vandevelde

Sien Vandevelde (27) uit Kortrijk is de nieuwe nationaal voorzitter van JONGCD&V

De nationale afdeling van JONGCD&V heeft een nieuwe voorzitter: Sien Vandevelde (27) uit Kortrijk. "Ik ben er klaar voor om JONGCD&V terug een stem en smoel te geven”, zegt ze strijdvaardig.

Sien Vandevelde was provinciaal voorzitter van JONGCD&V en parlementair medewerker van Kurt Vanryckeghem in het Vlaams Parlement. Maar toen er een vacature uitgechreven werd voor een nationale voorzitter, nam Vandevelde het via debatten op tegen Audrey Van Doorslaer, de kabinetsmedewerker van Annelies Verlinden.

Na verschillende provinciale debatten, waar beide kandidaten hun standpunten uit de doeken deden, kregen de leden van die provincie tien dagen de tijd om hun stem uit te brengen. Uiteindelijk haalde Sien het van Audrey. Ze wil JONGCD&V terug een stem en smoel geven, klinkt het.

Meest gelezen