Google Streetview

Middelbare school in Ternat waarschuwt: "Vrouw probeerde leerlingen mee te lokken in auto" 

De middenschool Sint-Angela in Ternat roept leerlingen op om waakzaam te zijn in de omgeving van de school. Een onbekende vrouw zou geprobeerd hebben om leerlingen in haar auto te lokken. De politie gaat extra patrouilleren in de buurt van de school.

Het Sint-Angela Instituut stuurde een bericht naar alle ouders om hen op de hoogte brengen van de situatie. "Eén van onze leerlingen werd op 1 december aangesproken door een onbekende jonge vrouw. Die vrouw was passagier van een donkergrijze wagen. Ze stapte uit en vroeg de leerling in kwestie waar die woonde en of ze hem naar huis konden brengen", vertelt directeur Els De Brael aan Radio2.

Gelijkaardig incident

Toen de leerling het aanbod afsloeg, zou de vrouw nog even aangedrongen hebben alvorens in de wagen te stappen en weg te rijden. "Een andere leerling liet mij de dag erna weten dat er zich een gelijkaardig incident had voorgedaan op de markt van Ternat. Op precies dezelfde manier en ook door een jonge vrouw", legt De Brael uit.

De politie werd op de hoogte gebracht van het voorval en zal extra patrouilleren in de omgeving van de school. "Maar er is geen reden tot paniek. Het is gewoon belangrijk om waakzaam te zijn." Ook de basisschool De Brug, de GO! basisschool Horizon en het Sint-Jozefsinstituut liggen vlakbij.

Meest gelezen