VDAB organiseert jobdag voor Oekraïense werkzoekenden in Gent

De VDAB organiseert samen met de stad Gent en Travi, expert voor opleiding van uitzendkrachten en -kandidaten, een jobdag voor Oekraïense werkzoekenden. Wie in en rond Gent aan de slag wil, komt er in contact met uitzendbedrijven en werkgevers in de regio.

Bij de stad Gent en haar deelgemeenten zijn sinds maart 1199 Oekraïense vluchtelingen. 751 van hen zijn op beroepsactieve leeftijd, 345 personen schreven zich in bij VDAB. Met dit aanbod willen de partners hen ondersteunen in de zoektocht naar werk. Want werken heeft heel wat voordelen, zegt Freddy Van Malderen, provinciaal directeur van VDAB Oost-Vlaanderen: "Naast het financiële voordeel geeft werk ook structuur aan je leven. Bovendien versnelt het contact met collega’s de integratie in onze samenleving, iets wat op lange termijn niets dan voordelen biedt". 

Ook Vincent Vandenameele, initiatiefnemer en directeur van Travi, is trots op de samenwerking: "De Oekraïense kandidaten zijn enorm gemotiveerd om snel een job te vinden en de uitzendsector kan hen hierbij helpen. Met de steun van de Vlaamse Regering organiseren we specifieke jobdates met workshops voor kandidaten uit Oekraïne én hebben we Maryna aangeworven, een native speaker en de drijvende kracht achter dit project. Tegen eind juni 2023 wil Travi over heel Vlaanderen minstens een 10-tal jobdates met uitzendbedrijven organiseren. Daarnaast bieden we job- en taalcoaching of technische opleidingen aan om kandidaten te versterken."

"Oekraïense vluchtelingen via een traject op hun maat aan werk proberen helpen, is de beste manier om hen warm te verwelkomen én zelfredzaam te maken in moeilijke omstandigheden. Ze willen bovendien graag bijdragen aan onze samenleving, die kans mogen we niet laten liggen. Ook onze bedrijven varen daar wel bij", aldus Rudy Coddens, schepen van Sociaal beleid van de Stad Gent. "Hier matchen we vraag met aanbod, talenten met plekken om die in te zetten. Win-Win!", besluit Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk van de Stad Gent.

Meest gelezen