Archieffoto ter illustratie

Politie Mechelen-Willebroek stelde afgelopen weekend opvallend veel inbraken vast

In Mechelen en Willebroek zijn het afgelopen weekend 7 woninginbraken vastgesteld en een inbraakpoging. Dat is meer dan gemiddeld. Er wordt onderzocht of verschillende feiten door dezelfde dader of daders gepleegd werden. De politie roept nog eens op om alles goed af te sluiten en alle verdachte zaken onmiddellijk aan hen te melden.

Vorig jaar gebeurden er in Mechelen en Willebroek 185 inbraken in woningen in een heel jaar. Het afgelopen weekend stelde de politie er 7 vast in een weekend, waaronder ook één in een woonboot. Er werd ook nog een garagepoort beschadigd, maar daar geraakte niemand binnen. Daarnaast werd ook ingebroken in een auto. De dieven namen onder meer juwelen, een camera, portefeuilles en handtassen mee. 

Sporen

Of er eventueel een bende aan het werk is, is nog niet duidelijk. "Bij elke inbraak of poging tot inbraak gaan onze technische vaststellers zoeken naar achtergelaten sporen. Die kunnen later eventueel uitwijzen of we te maken hebben met een rondtrekkende dadergroep", zegt Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. 

Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen dat er meer inbraken gebeuren, wanneer het langer donker is. Maar het afgelopen weekend gebeurden er inbraken op alle momenten van de dag. "Er is geen patroon. Er waren inbraken overdag, in de namiddag, maar ook in de vooravond en 's nachts."

Laat een licht branden als het mogelijk is, wanneer je niet thuis bent. Of plaats een schriklicht

Dirk Van de Sande, politie Mechelen-Willebroek

Het is altijd opletten voor inbrekers, zegt de politie. "Sluit je woning dus goed af en laat een licht branden als het mogelijk is, wanneer je niet thuis bent. Of plaats een schriklicht dat aangaat wanneer iemand bijvoorbeeld op je oprit komt. Inbrekers zijn heel gevoelig aan licht. Ze kunnen het missen als kiespijn om gezien te worden. Sociale controle is in die zin ook belangrijk. Als je iets verdachts ziet, laat dat dan zeker weten aan de politie. Dan kunnen we dat gaan controleren."

Meest gelezen