Drie woningen zwaar beschadigd bij uitslaande brand in Beringen 

In de Mouterijstraat in Koersel bij Beringen heeft vannacht een uitslaande brand drie woningen zwaar beschadigd. Eén slachtoffer, een man van 59 jaar, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het onderzoek is in handen van het parket.

Rond 2.48u vannacht kreeg de brandweer Zuidwest-Limburg melding van een zware uitslaande brand in de Mouterijstraat in Koersel. De vlammen sloegen van een dak dat in brand stond over naar twee andere woningen. 

Het was een buur die de slaap niet kon vatten en buiten een sigaret ging roken die de brand opmerkte. Hij alarmeerde de brandweer, maar ook de bewoners van de huizen waar het brandde. De woning stond te koop, een compromis zou vandaag getekend worden.

De brandweer heeft de grote middelen ingezet: de brandweerposten van Heusden-Zolder, Beringen en Hasselt kwamen hulp bieden, met in totaal 13 brandweerwagens en 30 manschappen. Ook de post van Leopoldsburg van de zone Noord-Limburg heeft manschappen en materiaal geleverd. 

De brandweer kon de brand blussen en heeft de daken toegelegd. De drie woningen zijn zwaar beschadigd.  Bij de bluswerken werd de 59-jarige bewoner in zijn huis aangetroffen. De brandweer bracht hem naar buiten, waar een MUG-team hem reanimeerde. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het onderzoek is in handen van het parket.

radio2

Meest gelezen