Huis van de Sint
Radio2

23.000 mensen bezochten Huis van de Sint in Sint-Niklaas

Het Huis van de Sint in Sint-Niklaas blikt terug op een succesvolle sinterklaasperiode met meer dan 23.000 bezoekers. Dat bezoekersaantal lag in de lijn van der verwachtingen, klinkt het bij het Sint-Nicolaasgenootschap. Net zoals tijdens corona konden mensen hun bezoek reserveren.

In Sint-Niklaas hebben de voorbije weken heel wat mensen een bezoek gebracht aan Huis van de Sint in de Stationsstraat. Gisteravond hebben de Sint en zijn pieten de deur achter zich dichtgetrokken. "De Sint heeft de sleutel teruggegeven aan de burgemeester en hij kon melden dat meer dan 23.000 mensen een bezoekje hebben gebracht aan het Huis van de Sint", klinkt het bij Geert Vandenhende van het Sint-Nicolaasgenootschap.

Meer kwalitatieve bezoeken

Volgens het Sint-Nicolaasgenootschap lagen de bezoekersaantallen van de 19e editie van het Huis van de Sint in de lijn van de verwachtingen. "We hebben er bewust voor gekozen om net zoals tijdens corona met een reservatiesysteem te werken. Daardoor waren er iets minder bezoekers, maar waren de bezoeken wel veel kwalitatiever."

Het is nu uitkijken naar volgend jaar om te weten of de Sint ook dan nog zal verblijven in zijn "Huis" in de Stationsstraat. De stad Sint-Niklaas heeft aangegeven dat ze het gebouw wil verkopen, met de voorwaarde dat het Huis van de Sint er ondergebracht blijft.

Meest gelezen