stad Geraardsbergen

Geraardsbergen stelt plannen voor vernieuwing stadscentrum voor

De stad Geraardsbergen stelt vandaag haar plannen voor de vernieuwing van het stadscentrum voor. Inwoners van de stad kunnen zeven concepten voor dat nieuwe project gaan bekijken in het stadhuis.

Met het meerjarenplan in Geraardsbergen wil het stadsbestuur onder meer het stadscentrum aanpakken, en daarvoor worden nu de plannen voorgesteld. “We willen het centrum gezonder maken”, zegt schepen van stadsontwikkeling Fernand Van Trimpont (CD&V). “Dat betekent dat we voor een properder, duurzamer en groener centrum willen gaan. De stad moet toegankelijker worden, autoluwer en veiliger. Op die manier willen we het aantrekkelijker en levendiger maken.”

De plannen die worden voorgesteld, zijn opgedeeld in zeven concepten. “Gaande van het stationsplein tot markt tot de schoolomgeving aan de Karmelietenstraat.” Ook de randparkings worden hierbij onder de loep genomen. “We vragen daarvoor ook de mening van de mensen”, zegt de schepen.

Warm welkom

Een van die projecten die wordt voorgesteld, is het stationsplein. “We willen zorgen voor terrassen voor horeca-uitbaters, iets minder parkeergelegenheid op het plein, maar een heel aantrekkelijk beeld als je met de trein aankomt”, aldus Van Trimpont. “Zo krijg je echt een warm welkom in het centrum van de stad.” Het stationsplein is een project op langere termijn, maar er zijn ook projecten op korte termijn die worden voorgesteld, zoals de winkelstraten. “Die willen we groener en aantrekkelijker maken met absolute prioriteit.”

De plannen die worden voorgesteld, zijn nog niet definitief. “We vragen nog input van de bevolking, en zullen rekening houden met vragen en bemerkingen.” Gisteren kregen de handelaars alvast de kans om de plannen in te kijken. “En hun kijk op de concepten was overwegend positief”, besluit de schepen.

Het totale kostenplaatje van de plannen is op dit moment nog niet duidelijk.

Meest gelezen