Archieffoto van Pakawi Park
Foto: RTV

Gerecht start onderzoek naar mogelijk seksueel wangedrag van kaderlid van dierenpark in Balen

Er is een gerechtelijk onderzoek gestart naar mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag van een kaderlid van 50 in een dierentuin Pakawi Park in Balen. De man is verhoord en vrijgelaten onder voorwaarden. Hij ontkent alle aantijgingen.

De voorbije maanden heeft de politiezone Balen-Dessel-Mol een aantal klachten ontvangen van meisjes en vrouwen over het gedrag van een man van 50 uit Zwijndrecht, tijdens hun job bij dierentuin Pakawi Park in Balen. De man werkt daar als kaderlid. Acht vrouwen legden afzonderlijk van elkaar een gelijkaardige verklaring af. Twee van hen zijn minderjarigen die er als jobstudent hebben gewerkt. 

Maandag werd een huiszoeking uitgevoerd in de woning van de vijftiger. Hij werd ook verhoord en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste om de man vrij te laten onder voorwaarden. Zo mag hij niet meer in het dierenpark komen of contact zoeken met de slachtoffers. De man ontkent alle aantijgingen. De feiten zijn gekwalificeerd als aanranding van de eerbaarheid en aantasting van de integriteit.

De recherche van politiezone Balen-Dessel-Mol zet het gerechtelijk onderzoek verder.

Meest gelezen