Jury samengesteld in Tongeren voor man die vriendin doodstak met 53 messteken

In Tongeren is de jury samengesteld voor het proces van Michel T. uit Halen. De 59-jarige man staat terecht voor doodslag op zijn 46-jarige ex-vriendin in april 2020. Hij stak haar met 53 messteken dood, toen ze na het beëindigen van de relatie haar spullen kwam ophalen in zijn appartement in Zelem, een deelgemeente van Halen. Het proces start vrijdag.

Het slachtoffer woonde niet samen met de verdachte, maar in Loksbergen, een andere deelgemeente van Halen. Na het beëindigen van de relatie zou ze nog enkele spullen ophalen die in het appartement van T. in Zelem lagen, maar daar liep het uit de hand.

Messteken in de hals

De verdachte heeft de hulpdiensten verwittigd, maar alle hulp kwam te laat. De vrouw was om het leven gebracht met 53 messteken. T. kwam met verschillende scenario’s aanzetten tot een wanhoopsdaad toe, maar die uitleg vond de wetsdokter ongeloofwaardig: de vrouw vertoonde letsels in de hals die ze onmogelijk zelf had kunnen toedienen. Het merendeel van de dodelijke steekletsels situeerde zich in de hals.

Michel T. werd op verdenking van doodslag aangehouden door de onderzoeksrechter en bekende uiteindelijk de feiten. Het proces start vrijdag en zal een week duren. 

Meest gelezen