Kortenberg tegen aanleg van nieuw deel fietssnelweg F203, ook al is er een vergunning

Het gemeentebestuur en inwoners van Kortenberg zijn het niet eens met de omgevingsvergunning die verleend is voor een nieuw deel van de fietsnelweg F203. Die zou door Kortenberg lopen op een punt waar veel verkeer voorbij komt, ook vrachtwagenvervoer. En dat is niet veilig, klinkt het. 

De omgevingsvergunning voor een nieuw deel van de fietssnelweg F203, die door Bertem en Kortenberg loopt, werd door de Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) goedgekeurd. Het gemeentebestuur van Kortenberg gaf eerder nochtans een ongunstig advies voor de plannen. En buurtbewoners dienden een honderdtal bezwaarschriften in. 

Niet veilig voor fietsers

"Wij zijn absoluut niet tegen een fietssnelweg", benadrukt schepen van Mobiliteit Stef Ryckmans (Open Vld). "Wij vragen om de route te herbekijken. Als de fietssnelweg er komt zoals voorzien, komen de fietsers uit op de Everslaan ter hoogte van een bedrijf. Er is heel wat verkeer in de buurt van dat bedrijf, ook vrachtwagens. En net daar moeten de fietsers oversteken, dat is niet veilig."

"Wij staan open voor dialoog en we willen een oplossing vinden, maar we gaan onze inwoners blijven steunen en blijven betrekken in dit verhaal", besluit de schepen. Woensdag wordt deze zaak besproken op het schepencollege van Kortenberg. 

Meest gelezen