Beelden van het onderzoek
Radio2

Man die partner om het leven bracht met zwaard in Marke aangehouden voor moord

De man die zijn partner om het leven bracht met een zwaard in Marke is aangehouden voor moord. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. Tijdens het incident raakte de pleegdochter van de vrouw ook gewond. De man is daarom ook aangehouden voor poging tot moord op het meisje van negen. 

Gisteren drong een man van 37 de woning van zijn partner van 52 binnen. Hij bracht haar om het leven met een zwaard. Hij verwondde ook de pleegdochter van zijn partner. Het meisje van negen raakte gewond, maar kon op tijd naar buiten lopen. De man probeerde te vluchten, maar werd even later opgepakt.

"Hij belde anderhalve kilometer verder aan bij een woning en vroeg om een glas water. Hij bekende dat hij zijn vrouw iets had aangedaan", zegt het parket. De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van de moord op zijn partner en de poging tot moord op het meisje.

Meest gelezen