Onderzoeksrechter gevorderd na geval van shakenbabysyndroom in Ingelmunster

Het parket van Kortrijk onderzoekt een geval van shakenbabysyndroom bij een onthaalmoeder in Ingelmunster. De onthaalmoeder moest de opvang sluiten nadat één van de kindjes naar het ziekenhuis moest. Het kindje was een tijd in levensgevaar, maar stelt het ondertussen goed. De onthaalmoeder is ook tijdelijk geschorst door het Agentschap Opgroeien. Intussen heeft het parket een onderzoeksrechter gevorderd tegen onbekenden, wat betekent dat het niet duidelijk is of de feiten bij de onthaalmoeder hebben plaatsgevonden. 

Op 22 november werd een kindje onwel bij een onthaalmoeder in Ingelmunster. "Zij heeft correct gehandeld en onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd", zegt haar werkgever, vzw Engelbewaarder. "Wij staan achter onze onthaalouder tot het tegendeel bewezen wordt." Het kind was een tijdje in levensgevaar, maar ondertussen is het hersteld.

Pas op 2 december is er bij het parket in Kortrijk aangifte gedaan van een geval van shakenbabysyndroom bij de opvang. Of het kind door elkaar is geschud, wordt nu dus onderzocht. Voorlopig is het nog onduidelijk waar het kindje gewond raakte. Dat kan in de opvang gebeurd zijn, maar ook bij de ouders. Alle pistes worden open gehouden. 

Preventief geschorst

De onthaalmoeder staat nu mee op de lijst van het Agentschap Opgroeien. Daar staan al vijftien crèches op die tijdelijk gesloten zijn. Elke maandag wordt die lijst aangevuld, nadat alle ouders en betrokkenen op de hoogte zijn gebracht.

Meest gelezen