Politie HerKo

Politie betrapt tijdens BOB-campagne één bestuurder tweemaal op één nacht in Herent

Bij alcohol- en drugscontroles in Herent en Kortenberg is eenzelfde man twee keer op één nacht betrapt. Eerst werd hij in Herent opgemerkt omdat hij bijna een geparkeerd voertuig aanreed. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs en moest zijn rijbewijs afgeven. Enkele uren later werd hij opnieuw betrapt door een ploeg van een andere politiezone. Zijn voertuig werd meteen vastgezet met een klem. 

‘Bob beschermt levens’ luidt de slagzin van de BOB-campagne die nog loopt tot eind januari. Politie HerKo controleerde afgelopen weekend in de nacht van 3 op 4 december. “We hebben gekozen voor voornamelijk mobiele controles”, zegt persofficier Nick Gyselinck van Politie HerKo. “Door ons vaak te verplaatsen kunnen we controleren op tal van locaties op ons grondgebied en anticiperen we op bestuurders die onze plaatsen van controle zouden delen op bijvoorbeeld sociale media.

Eén bestuurder werd omstreeks 23:35 uur in Herent opgemerkt door een controleploeg omdat hij bijna een geparkeerd voertuig aanreed. De bestuurder bleek na controle onder invloed te zijn van drugs, waardoor het voorlopig rijbewijs van de leerling-bestuurder werd ingetrokken. Pech, want enkele uren later werd de bestuurder opnieuw betrapt door een ploeg van een andere politiezone. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Van nog 3 andere bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken omdat ze reden onder invloed van alcohol. Politie HerKo controleerde alles samen een 50-tal bestuurders. 

Meest gelezen