CEO Matthieu De Beule (links)
Foto FEops

Gents bedrijf FEops is Scale-Up van het jaar: beloning voor technologie die cardiologen helpt bij hartoperaties

Het Gentse bedrijf FEops is verkozen tot Scale-Up van het jaar. Dat is een prijs van de Vlaamse Regering voor een klein bedrijf dat snel groter is geworden. FEops kreeg de prijs omdat het pionier is op vlak van digitale technologie voor de gezondheidssector. Het maakt technologie waarmee cardiologen op voorhand kunnen zien hoe een hartoperatie zal verlopen.

Het in 2009 opgerichte FEops geldt als leider op vlak van digitale simulatie bij hartoperaties. "De prijs die we hebben gekregen is een beloning voor het potentieel van onze technologie", klinkt het bij CEO Matthieu De Beule. "Geen enkel ander bedrijf in de wereld staat waar wij staan in deze technologie."

Ambities

"We hadden deze prijs eerlijk gezegd niet verwacht", gaat de CEO verder. "We vonden het al een hele eer om samen met enkele heel indrukwekkende bedrijven genomineerd te zijn. Dat we de prijs dan ook effectief wonnen, is een bekroning voor het hele team."

En het bedrijf is ambitieus, want het wil haar technologie de komende jaren uitrollen naar de rest van de wereld. "Voor Europa en de Verenigde Staten hebben we al een licentie om er om technologie in te zetten. We staan nu echt in de startblokken om er een commercieel succes van te maken."

Meest gelezen