Veiligheidsagenten op luchthaven in Wisconsin ontdekken onder scanner hond in een rugzak

Veiligheidsagenten op een luchthaven in de Amerikaanse staat Wisconsin hebben een levende hond ontdekt op de röntgenscanner. Dat meldt het Amerikaanse agentschap voor luchtvaartveiligheid op Twitter. Over de gezondheid van het dier is nog niets bekend.

"Haal bij het controlepunt uw huisdier uit uw tas." Het is een ongewone omroep die de Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) op Twitter plaatste. De medewerkers aan de röntgenscanners van het Dane County Regional Airport vonden een zeer opvallend object in iemands handbagage. "Een hond is per ongeluk door de röntgenscanner gestuurd."

Over de gezondheid van het arme dier heeft het TSA niets bekend gemaakt. De röntgenstralen zijn volgens het Amerikaanse agentschap voor voedselveiligheid (FDA) alvast niet schadelijk voor mens en dier. De vraag is vooral of de hond genoeg lucht kreeg. 

Ook hoe het arme dier in de rugzak is kunnen blijven, is nog niet duidelijk. Mogelijk zit de huisdierentoeslag er voor iets tussen. In Amerika kan die bij sommige luchtvaartmaatschappijen tot 125 dollar oplopen.

Kat in een zak

Veiligheidsagenten op luchthavens komen de vreemdste objecten tegen. Vorige week vonden controleurs van de luchthaven John F. Kennedy in New York nog een kat in een stuk handbagage. De passagier reageerde verrast. Het dier, "Smells" genaamd, bleek niet van hem te zijn, maar van zijn huisgenoten. De kat was wel helemaal gezond en werd in korte tijd herenigd met zijn baasje. 

BEKIJK - Een reminder van hoe je een huisdier op de juiste manier door de controle meeneemt:

Meest gelezen