Noodsituatie geveinsd? Vliegtuig moet noodlanding maken in Barcelona, waarna 28 migranten het op een lopen zetten

Een groep van 28 mensen heeft het na een noodlanding op een lopen gezet op de tarmac van het El Prat-vliegveld in Barcelona. Het gaat wellicht om vluchtelingen en migranten die illegaal het land binnen wilden raken. De Spaanse politie heeft 14 mensen kunnen oppakken, maar de anderen blijven voorlopig op de vlucht. Een zwangere vrouw die aan boord was, zou hebben gezegd dat ze elk moment moest bevallen waarna de noodlanding plaatsvond. Het vliegtuig was vertrokken in Casablanca en was onderweg naar Istanbul. 

Van de 14 mensen die werden opgepakt, zijn er vijf meteen weer op het vliegtuig gezet. Acht anderen zullen worden teruggestuurd naar Marokko. De zwangere vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, maar daar bleek ze niet meteen te moeten bevallen. Nochtans had ze volgens Spaanse bronnen tijdens de vlucht beweerd dat haar water gebroken was. 

Het ging om een vlucht van Pegasus Airlines met 228 mensen aan boord. Het incident vond plaats om half 5 's nachts. De vrouw is na haar bezoek aan het ziekenhuis van Joan de Déu in Barcelona opgepakt. Ze zou pas vijf maanden zwanger zijn. De vrouw wordt ervan beschuldigd te hebben gelogen om een noodlanding te forceren, waardoor de openbare orde werd verstoord. 

In oktober vorig jaar gebeurde er al een gelijkaardig incident op het Spaanse eiland Mallorca. Toen maakte een vliegtuig er een noodlanding na een smoes, waarna een paar dozijn vluchtelingen en migranten de benen namen. 12 van hen konden toen opgepakt worden, 12 anderen ontsnapten. 

Meest gelezen