Videospeler inladen...

Boze passagiers blokkeren tijdlang deel van Brussels Airport na geannuleerde vlucht

Een groep boze passagiers blokkeerde vanmorgen een tijdlang de toegang tot de B-pier op Brussels Airport. Ze moesten gisteren normaal gezien naar Kameroen vertrekken, maar hun vlucht van Brussels Airlines werd geannuleerd. Sindsdien zit een 40-tal reizigers vast in de luchthaven. Brussels Airlines legt morgen een extra vlucht in naar Kameroen.

Gisteren, woensdag 7 december, vertrok vlucht SN369 van Brussels Airlines richting Douala en Yaoundé in Kameroen. Om nog technische redenen moest het toestel na 45 minuten echter rechtsomkeer maken en terugvliegen naar Brussel. De vlucht werd uiteindelijk geannuleerd.

Aan boord van het toestel zaten een 40-tal passagiers die niet uit de Europese Unie komen en ook geen geldig visum hebben om ons land binnen te komen. Brussels Airlines kon dus geen hotel regelen voor de getroffen mensen. Vandaag vertrekt een andere vlucht naar Kameroen, maar die zit helemaal vol. Brussels Airlines laat intussen weten dat het morgen een extra vlucht inlegt om de passagiers op hun bestemming te krijgen. Voor de 40 passagiers probeert Brussels Airlines bovendien een transitvisum voor een dag te regelen, zodat ze komende nacht op hotel kunnen en niet op de luchthaven moeten slapen. Het is nog niet duidelijk of dat zal lukken.

Een deel van die passagiers blokkeerde uit protest een tijdlang de toegang naar de B-pier van de luchthaven, waar vluchten vertrekken met een bestemming buiten de Europese Unie. Onze redactie kreeg van enkele mensen ter plaatse foto's doorgestuurd. (Lees verder onder de video en foto)

BEKIJK - Reizigers roepen op om te mogen reizen, de politie bemiddelt:

Videospeler inladen...

In overleg met de politie werd de blokkade ondertussen opgeheven, maar het is nog steeds niet duidelijk hoe lang de getroffen passagiers nog in de luchthaven moeten blijven. Bijna alle vluchten naar Kameroen zitten relatief vol, het zou nog dagen kunnen duren voordat iedereen is kunnen vertrekken.

"Maar we werken hard aan oplossingen", zegt Maaike Andries van Brussels Airlines. Er wordt bekeken of de getroffen reizigers op een andere manier toch kunnen vertrekken richting Kameroen, of een transitvisum kunnen krijgen om in tussentijd in een hotel te kunnen overnachten.

Meest gelezen