AFP or licensors

Celine Dion stelt Europese tournee opnieuw uit: "Zeldzame neurologische ziekte heeft effect op mijn stembanden" 

Slecht nieuws voor fans van Céline Dion: de zangeres stelt haar Europese tournee opnieuw uit. Op Instagram maakt ze bekend dat ze lijdt aan een "zeer zeldzame neurologische aandoening", waardoor ze haar stembanden "niet kan gebruiken zoals ze gewend is". De Canadese zangeres staat in september 2023 normaal gezien drie keer in het Sportpaleis. Het is nog niet duidelijk of ook die concerten worden verschoven.

"Het doet me veel verdriet dat ik jullie moet vertellen dat ik niet klaar ben om mijn Europese tournee in februari te hervatten." Celine Dion (54) vertelt in een videoboodschap op Instagram zichtbaar ontroerd hoe gezondheidsproblemen haar dwingen om haar concertreeks opnieuw uit te stellen.

Onlangs is bij de Canadese zangeres het "stiff-person syndrome" vastgesteld, een zeldzame neurologische aandoening waarbij de spieren verstijven. Daardoor kan ze naar eigen zeggen haar stembanden niet gebruiken zoals ze zou willen. "De ziekte treft één op een miljoen mensen en beïnvloedt mijn dagelijks leven. Ik heb soms moeite met wandelen, en kan soms zelfs mijn stembanden niet gebruiken om te zingen zoals ik gewend ben. Gelukkig heb ik een goed team van dokters achter me staan, en ook mijn kinderen steunen me", vertrouwt ze haar fans toe. 

Dion moest normaal gezien haar tour komende februari in Tsjechië hervatten. Op haar website staat dat ze haar geplande shows van het voorjaar van 2023 verplaatst naar 2024, en ze haar shows in de zomer van 2023 annuleert.

17, 18 en 20 september zijn drie concerten gepland in het Sportpaleis, waarvan er twee zijn uitverkocht. Het is nog niet duidelijk of ook die zullen worden verschoven.

BEKIJK - "Ik hou zoveel van jullie en ik hoop echt dat ik jullie heel snel terug kan zien":

Videospeler inladen...

Meest gelezen