Politie waarschuwt voor inbrakengolf in de regio rond Hasselt: "Zorg voor een bewoonde indruk"

De politiezone Limburg Regio Hoofdstad roept op facebook op om alert te zijn voor inbrekers. Nu de coronacrisis voorbij is en het ook vroeg en lang donker is, worden er opvallend veel inbraken gepleegd. De politie raadt iedereen aan om ramen en deuren goed te sluiten en thuis altijd voor een bewoonde indruk te zorgen.

Tijdens de coronacrisis waren we met zijn allen veel thuis en waren er opvallend minder woninginbraken, ook in de donkere maanden. Maar het tij is duidelijk gekeerd. Begin november piekte het aantal inbraken al in de politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Maar intussen moeten we spreken van een inbrakengolf, zegt woordvoerder Dorien Baens. "We zitten nu gemiddeld aan 20 inbraken of inbraakpogingen per week, dat is zelfs voor onze vrij grote zone veel, en meer dan voor corona. We merken ook dat dieven voornamelijk toeslaan in vrijstaande huizen in rustige straten."

De voorbije weken waren er al veel inbraken in Diepenbeek en Hasselt. "Maar we worden er in de hele zone mee geconfronteerd, dus ook in Lummen, Herk-de-Stad ...", gaat Baens verder. "En we horen ook van de collega's in de andere politiezones dat ze een stijging van het aantal inbraken zien."

De politie raadt mensen aan om ramen en deuren goed af te sluiten. "Ook als je maar enkele minuutjes weg bent", waarschuwt Dorien Baens. "Zorg ook voor degelijke sloten én voor een bewoonde indruk van je huis. Een dief zal niet snel inbreken in een huis waarvan hij vermoedt dat er nog iemand thuis is. Dus ondanks de hoge energieprijzen raad ik toch aan om wat licht te laten branden. Voor meer tips kunnen mensen ook altijd terecht bij onze preventiedienst."

Meest gelezen