Limburgs volkslied na beleidsverklaring dan toch gezongen, nadat die vergeten werd na rede van gouverneur

Gisteren werd na de beleidsverklaring het Limburgse volkslied dan toch gezongen. Dat gebeurde eergisteren na de openingsrede van de gouverneur tot ieders verbazing niet, terwijl dat eigenlijk traditie is. 

Traditiegetrouw wordt er elk jaar na de rede van de gouverneur het Limburgs volkslied gezongen. Maar eergisteren bleef het verbazingwekkend stil in het provinciehuis, nadat gouverneur Jos Lantmeeters klaar was met zijn rede. 

Ongepast

Jean-Paul Peuskens, fractieleider van de oppositiepartij Vooruit vindt dat gouverneur Lantmeeters in de fout ging. "Als je de gouverneur een redevoering hoort brengen, die inhoudelijk best sterk was, maar dan het Limburgs volkslied vergeet. Dan vind ik dat een vergetelheid die best wel kan tellen en eigenlijk ongepast is."

Volgens het kabinet van de gouverneur ging het inderdaad om een vergetelheid, maar gisteren werd het rechtgezet. Toen werd het Limburgs volkslied na de provincieraad toch nog uit volle borst gezongen. 

Minuut stilte

Gisteren begon de provincieraadszitting ook zonder een minuut stilte voor de onlangs overleden ere-gouverneur Harry Vandermeulen, iets wat ook gebruikelijk is. De minuut stilte werd dan na afloop van de vergadering gehouden. 

Meest gelezen