PhotoNews

Politie Merchtem roept op om woningen inbraakveilig te maken na 14 inbraken op één weekend

Het voorbije weekend is in veertien huizen ingebroken in Merchtem. “In dertien huizen is de inbraak gelukt, in één huis bleef het bij een poging”, zegt commissaris Fred Scrayen van de politiezone Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel (AMOW). “Best opvallend dat er zo veel inbraken zijn. Vermoedelijk gaat het om rondtrekkende dadergroepen.”

“De dieven maakten vooral juwelen en soms ook cash geld buit. De daders kruipen soms via een plat dak aan de achterzijde van huizen om binnen te dringen. Als een raam op de eerste verdieping dan niet goed is afgesloten of er geen rolluik is, dan raken ze zo binnen.” zegt Fred Scrayen. 

Ook veel inbraken in Grimbergen

Ook in de politiezone Grimbergen waren meerdere diefstallen afgelopen weekend. “Het waren er afgelopen weekend een tiental”, zegt korpschef Jurgen Braeckmans van de politiezone Grimbergen. “Naar de eindejaarsperiode toe zijn er altijd meer inbraken. Tijdens corona was er een terugval, maar nu is er dus opnieuw een stijging. De inbraken gebeuren vooral tussen 17 en 23 uur, vooral in appartementsgebouwen.”

Anonieme politiewagens

De politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) ziet ook een stijging van het aantal inbraken. “Die gebeuren vooral in de vooravond tussen 17 en 24 uur”, vertelt korpschef Alain Meert van de zone KLM. “Afgelopen weekend waren het er een vijftal. Wij zetten anonieme dienstvoertuigen in om te controleren.”

Inbraakveilig maken

De politiezones AMOW, Grimbergen en KLM roepen op om aandachtig te zijn. “Als inwoners iets verdacht zien, vragen we hen om 101 of 112 te bellen”, zegt commissaris Scrayen. “We willen ook dat mensen hun huis inbraakveiliger maken, ze kunnen gratis preventie-advies vragen. Je kan ook gratis toezicht aanvragen bij de politie tijdens je vakantie." 

Meest gelezen