Radio2

Truckers krijgen gratis massage in Zeebrugge voor Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Op de Dag van de Vrachtwagenchauffeurs hebben truckers een gratis massage gekregen op een parking in Zeebrugge. Daar staat een truck die is omgebouwd tot een massagesalon. Naast een massage krijgen de chauffeurs ook een gratis snack. 

Het massagesalon op wielen is een initiatief van het auto-onderhoudsbedrijf Profile en bandenfabrikant Goodyear. Zij hebben speciaal voor de vrachtwagenchauffeurs een truck omgebouwd tot massagesalon en het "Fitstop" gedoopt. "In het dagdagelijkse leven zorgen wij dat de banden van de vrachtwagens in topconditie zijn. Nu willen we ook de chauffeurs fit houden voor elke rit", zegt Jen De Clerck van Profile.

Drie dames staan de hele dag klaar op de parking Koggenstraat 2 in Zeebrugge. "We wilden met een leuke actie de vrachtwagenchauffeurs in een beter daglicht stellen", vertelt De Clerck. "Velen voelen zich ondergewaardeerd. Daarnaast is een massage ook bevrijdend, want de chauffeurs hebben een zittend beroep. Als ze ook nog eens moeten laden en lossen, dan is het fysiek zeer lastig."

Trucker Michel vindt het alvast een geslaagd initiatief. "De massage deed enorm deugd", lacht hij. "We zitten vaak een hele dag stil en tijdens het laden en lossen komt er sjouwwerk bij kijken. De rug heeft wel wat te verduren. Dus dan is het prettig dat die eens losgemaakt wordt."

De truck die is omgebouwd tot een massagesalon.
Radio2

Meest gelezen