Verkoop van kerstbomen door plantencentrum Huyghe op de markt in Hasselt

Al veel kerstbomen verkocht doordat verkoop al half november startte: "Vandaag krijgen we de laatste levering binnen"

Bij veel verkopers van kerstbomen in Limburg zijn al veel bomen verkocht. Mensen kochten ook dit jaar veel vroeger een kerstboom dan voor corona. Tijdens corona wilden mensen hun huis zo snel mogelijk gezellig maken en die trend is blijkbaar gebleven. Daardoor zijn er op dit moment minder echte kerstbomen over dan andere jaren. Tegelijkertijd kopen er ook steeds minder mensen een echte boom. 

"Mensen zijn veel vroeger kerstbomen gaan kopen dit jaar", zegt Anita Hermans van plantencentrum Huyghen in Bilzen. "De chrysanten waren nog niet opgeruimd of ze kwamen al om een kerstboom vragen. Dat is echt heel vroeg." volgens Hermans heeft dat te maken met corona. "Toen wilden mensen al heel vroeg hun huis gezellig maken omdat ze nergens naar toe konden. Die trend is blijkbaar gebleven."

"Vandaag krijgen we de laatste lading kerstbomen binnen", gaat Anita Hermans verder. "We verkopen ook nog kerstbomen op de markt in Hasselt. Er zijn er nog enkele grote bij en verder nog wat kleinere bomen voor binnen. Maar dat is echt de laatste lading. Dan stoppen we ermee."

Uit een rondvraag bij andere verkopers van kerstbomen en passanten op de markt in Hasselt blijkt dat er steeds minder echte kerstbomen worden gekocht. Steeds meer mensen kopen een kunststof boom omdat je die opnieuw kan gebruiken en omdat het makkelijker is in het gebruik. 

 

Meest gelezen