BAAL organiseert kerstdrink voor Warmste Week in oud Radio 2- huis in Hasselt: “Hopen open deur te blijven”

BAAL, het Bureau Alternatieve Afhandeling Limburg, organiseert vandaag een kerstdrink voor De Warmste Week in het oude Radio 2-gebouw in Hasselt. Met de drink hoopt de organisatie de buurtbewoners kennis te laten maken met BAAL. De organisatie begeleidt in herstelbemiddeling tussen jeugddelicten. De opbrengsten van de drink gaan naar het goede doel.

Het oude Radio 2-huis aan de Via Media in Hasselt is omgetoverd tot een winterbar. BAAL organiseert er namelijk een kerstdrink ten voordele van De Warmste Week. “We proberen elk jaar een steentje bij te dragen”, zegt Ilse Jaspers, directrice van BAAL. “Het was niet de vraag of we iets gingen doen, maar wat we gingen doen.”

En dus werd het hele team opgetrommeld. “We hebben iedereen gevraagd kerstversiering van thuis mee te nemen”, zegt Jaspers. “Het moet low-budget zijn, zodat we zo veel mogelijk overhouden voor het goede doel.” Mensen kunnen er vanaf 15 uur vandaag terecht voor een hapje en een drankje. “En een kerstmuziekje natuurlijk ook”, grapt Jaspers. Alle buren zijn uitgenodigd. “We hopen kennis te maken, maar vooral een open deur te blijven. Als je elkaar kent, weet je wat je aan elkaar hebt.”

Herstelgericht werken

Het is ook geen toeval dat de drink in het voormalige radio2-huis plaatsvindt: BAAL heeft het gebouw gekocht en zal er vanaf 2023 opereren. “We zijn vooral werkzaam in opdracht van het jeugdparket en jeugdrechtbanken”, verduidelijkt Jaspers die werking. “We proberen bij jeugddelicten herstelgericht aan de slag te gaan, dus de brokken tussen slachtoffer en dader te lijmen. En we willen jongeren ook inzicht bieden in dat herstel.”

Meest gelezen