Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Brandweer Dilbeek verhuist naar nieuwe gebouwen langs Ninoofsesteenweg

De brandweer van Dilbeek is verhuisd naar haar nieuw gebouw in de Ninoofsesteenweg. Dat is een grote verbetering, zegt postverantwoordelijke Luc Delombaerde. "Onze manschappen hebben eindelijk een volwaardige post met ruimte om te oefenen, leven en werken."

Begin jaren 90 is de Dilbeekse brandweer gestart als een voorpost van de toenmalige Brandweer Asse. Veertien vrijwilligers gingen aan de slag in de De Heetveldelaan, een deel van een gemeentelijke loods. 

Ondertussen werken er al 8 brandweermannen en 45 vrijwilligers. Volgens postverantwoordelijke Luc Delombaerde was een verhuis dus echt nodig. “Onze manschappen hebben nu een volwaardige post met ruimte om te oefenen, leven en werken. We hebben nu ook een garage met zes poorten voor zes interventievoertuigen, waaronder een ziekenwagen.”

Toegankelijkheid

De nieuwe gebouwen zijn ook beter bereikbaar. “Voorheen in het centrum botsten we op limieten. Vaak waren er bijvoorbeeld evenementen”, zegt Delombaerde. “Nu zitten we vlak aan de ring en is de verbinding met andere wegen veel beter.”

Meest gelezen