Blur op Rock Werchter in 2013.
©Chris Stessens

Britse band Blur komt naar Lokerse Feesten met reünieconcert

De Britse band Blur komt voor het eerst in 10 jaar weer naar ons land. De groep zal op 8 augustus optreden op de Lokerse Feesten. Afgelopen november kondigde Blur een reünie aan. De groep speelt deze zomer twee uitverkochte concerten in het Wembleystadion in Londen en nu blijkt dat ze ook naar ons land komen.

Het is al van 2013 geleden dat Blur nog in België optrad. Toen stond de groep op Rock Werchter. Nu komen Damon Albarn, Alex James, Graham Coxon en Dave Rowntree naar de Lokerse Feesten. De voorverkoop begint morgen om 10 uur. 

Blur beleefde zijn hoogtepunt in de jaren 90, toen de band samen met de rivalen van Oasis de Britpop op de kaart zette. Met hits als "Boys and girls" en "Song 2" veroverden ze de wereld.

Eind jaren 90, begin jaren 2000 gingen de groepsleden meer en meer hun eigen weg. Frontman Damon Albarn richtte onder meer Gorillaz op en The Good, The Bad & The Queen. Gitarist Graham Coxon bracht enkele soloplaten uit en bassist Alex James ging kaas maken. 

Pas in 2009 kwam de groep weer samen voor twee reünieconcerten in Hyde Park in Londen. Daarna volgde ook een tournee en nieuw werk. Eerst de single "Fool's day" en dan enkele jaren later het album "The magic whip". Of de groep nu ook opnieuw in de studio gaat duiken, is nog niet bekend. 

De Lokerse Feesten vinden plaats van 4 tot en met 13 augustus. Blur is de eerste naam op de affiche.

Meest gelezen