Archieffoto

Politiecamera geplaatst aan verdacht pand in Rumst : "Buurt ongerust na twee aanslagen"

Er is een camera geplaatst aan het huis in de Vissersstraat in Rumst dat al twee keer het doelwit was van aanslagen. Eind september werden stenen door een raam gegooid en een paar weken geleden is het huis beschoten. Omdat de ongerustheid groot is bij de buurtbewoners, is er nu een camera geplaatst voor het huis. 

"We hebben een camera geplaatst in de Vissersstraat ter hoogte van het pand waar al twee keer een aanslag op gepleegd is," zegt burgemeester Jurgen Callaerts (NV-A) van Rumst. "We willen scherpe beelden hebben, moest het nog eens gebeuren, en ook preventief, om te vermijden dat er zich nog iets voordoet." Er werden eind september stenen door een raam gegooid, en eind november is het huis beschoten.  

De camera is gehuurd van de gemeente Boom 

Jurgen Callaerts (NV-A), burgemeester Rumst

De gemeente heeft de camera gehuurd bij de gemeente Boom, "in afwachting tot we er zelf aankopen," zegt burgemeester Callaerts. "Dat staat trouwens in onze planning voor volgend jaar." Hij kreeg veel ongeruste reacties na de aanslagen. "Ik denk dat niemand zoiets verwacht, maar zeker in een landelijke gemeente als Rumst komt zo'n aanslag hard aan. En het feit dat het zich al twee keer heeft voorgedaan, helpt zeker niet." Over waarom precies de Vissersstraat in Rumst geviseerd wordt, wil de burgemeester niks kwijt, "in het kader van het gerechtelijk onderzoek."

Meest gelezen