THIERRY ROGE

De Lijn-chauffeur krijgt drie maanden cel met uitstel voor dodelijk ongeval in Kortenberg

Een buschauffeur van De Lijn heeft van de politierechtbank van Leuven drie maanden cel met uitstel gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Kortenberg vorig jaar. De chauffeur had voorrang moeten verlenen aan een aankomende fietser op een kruispunt, maar had dat niet gedaan. De fietser overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Op 25 maart 2021, rond half 10 's ochtends, sloeg slachtoffer Christine V.G. (42) linksaf, richting Herent op het T-kruispunt van de Rechtestraat en de Olmenhoekstraat in Kortenberg. De buschauffeur van De Lijn kwam op hetzelfde moment op het kruispunt, en kon de vrouw niet meer ontwijken. De bestuurder was na het ongeval meteen uitgestapt om de vrouw te helpen, maar ze overleed enkele uren later in het ziekenhuis na een schedelbreuk, ondanks haar helm.

De chauffeur heeft een celstraf van drie maanden met uitstel gekregen. Als hij de komende drie jaar geen nieuwe verkeersovertreding maakt, moet hij niet naar de gevangenis. Ook moet hij 1.600 euro boete, waarvan de helft met uitstel, betalen en mag hij drie maanden niet meer rijden. Als hij na de drie maanden opnieuw wil rijden, moet hij zijn theoretisch en praktisch rijexamen nog een keer afleggen en een medisch en psychologisch onderzoek ondergaan.

Meest gelezen