Einde van een tijdperk: laatste optreden in Muziekodroom in Hasselt 

Het Hasseltse muziekcentrum Muziekodroom zal dit weekend zijn deuren sluiten na het concert van Carniflex en Chelsea Grin. De organisatie gaat in sluimermodus. Er zullen geen concerten meer doorgaan en bands kunnen er ook niet langer repeteren. De stad zoekt samen met Hogeschool PXL en Villa Basta naar een scenario om de Muziekodroom een nieuwe invulling te geven. 

De Muziekodroom is na dit weekend echt uitgezongen. "Ik besef het nog niet", zegt vaste vrijwilliger en concertganger Jole Schalley. "In 2009 ben ik begonnen als vrijwilliger en ik denk dat ik alles in de Muziekodroom heb gedaan, ik heb alleen nooit op het podium gestaan", lacht ze. De vrijwilliger gaat vooral de unieke sfeer van het muziekcentrum missen. "Er was plek voor lokaal talent, maar ook nationale en internationale artiesten hebben op het podium gestaan. Afgelopen zomer heeft Turnstile het kot nog afgebroken, maar een week later stonden ze ook op Rock Werchter. Dat is toch te gek!" 

Toekomst

Hoewel de sfeer uniek was, bleek de Muziekodroom toch niet meer rendabel in deze vorm. Ze gaat niet failliet, maar wel in sluimermodus. Daardoor zullen er voorlopig geen concerten meer plaatsvinden en jongeren kunnen er niet langer repeteren. "Jammer, want het blijft een meerwaarde zo'n plek te hebben in de provincie", vindt vrijwilliger Jole. 

Vrijwilliger Jole blikt terug op de mooiste momenten in de Muziekodroom:

"Ik hoop dat de stad en de provincie op termijn opnieuw financiële middelen kunnen voorzien, want jong en oud kwam hier over de vloer. De Muziekodroom was veel meer dan alleen een concertzaal." Een warme oproep die ook de stad Hasselt snapt. "We zitten volgende week samen met PXL en Villa Basta, maar onze neuzen staan al in dezelfde richting", zegt schepen van Cultuur Nele Kelchtermans (RoodGroen+). "We willen repeteren, opnemen en zelfs concerten opnieuw mogelijk maken in 2023, hetzij minder frequent. Op die manier kunnen we hopelijk opnieuw subsidies krijgen en kan het over enkele jaren opnieuw een volwaardige muziekhub worden." 

Meest gelezen