Bijzondere kerststal in Steenokkerzeel: "Maria en Jozef zoeken een B&B voor de nacht" 

Roland Kempeneers (71) heeft zijn 29e gekke kerststal geopend langs de Mulslaan in Steenokkerzeel. In zijn unieke stal zit onder andere een hoogzwangere Maria op een ezel: "Ze zoekt een B&B, maar die zitten allemaal vol", zegt Roland.

De kerststal van Roland is er niet zomaar eentje: "Ik vul hem graag met actuele thema's", vertelt hij bij Radio2 in Vlaams-Brabant & Brussel. "Dit jaar is de stal gezellig ouderwets. De figuren zitten gezellig rond de kachel met een poes op de schoot, er zit een vrouw aan de naaimachine en een baby in een zinken badje. Bij de kachel staat een bord met "zonder gas" op geschreven naar aanleiding van de energiecrisis", lacht Roland.

Ook een ander bord in de kerststal trekt de aandacht. Bij Maria en Jozef staat "zoeken een B&B voor één nacht" geschreven. "Maria ging van herberg naar herberg op de ezel om te bevallen", vertelt Roland. "Op kerstavond zal ik het moeten veranderen, want ze kan toch niet bevallen van dat kindje op de ezel?"

Gezelligheid

"We zitten elk jaar ook vol spanning te wachten op de kerststal, aangezien het thema steeds verandert en geheim blijft", weet buurtbewoner Bill.

De kerststal doet de buurtbewoners niet alleen lachen, maar brengt hen ook samen, zegt Bill: "De kerststal is altijd mooi verlicht. Dat is leuk wanneer het wat donkerder is buiten. Hij zorgt voor zoveel warmte, licht en sfeer voor de bewoners van Steenokkerzeel en ver daarbuiten. Het is een soort ontmoetingsplaats geworden. We zijn Roland heel dankbaar." 

De kerststal van Roland

Meest gelezen