Pixabay

Na illegale boomplantactie in Oudenaarde: ook Wegen en Verkeer bekijkt welke gronden het kan openstellen voor bebossing 

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer maakt een lijst met gronden die geschikt zijn voor bebossing. Daarmee gaat het in op de vraag van natuurorganisatie BOS+ om meer bomen te planten op braakliggende gronden. Begin deze week liet ook de Vlaamse Waterweg weten dat het bekijkt op welke braakliggende percelen er plaats is om bomen te planten. 

"De Vlaamse Waterweg en het Agentschap voor Wegen en Verkeer hebben heel wat hectare direct bebosbare gronden in openruimte-bestemmingen", klonk het deze ochtend bij Laure De Vroey van BOS+. "Als zij grond ter beschikking zouden stellen, dan zou dat de belastingbetaler bijzonder voordelig uitkomen, aangezien de gronden al in eigendom zijn van de Vlaamse overheid."

Screening van gronden

De Vlaamse Waterweg liet eerder deze week zelf al weten dat het zal bekijken op welke terreinen het bos kan aanplanten. En ook het Agentschap voor Wegen en Verkeer wil die oefening nu maken. "We bekijken momenteel welke percelen in aanmerking komen voor bebossing", zegt Katrien Kiekens van Wegen en Verkeer. "Uit die screening zal blijken hoeveel hectare grond aangewend kan worden."

"We gaan nu nog geen suggesties sturen naar de Vlaamse Waterweg of naar Wegen en Verkeer", klinkt het bij BOS+. "We wachten eerst het gesprek met beide instanties af en luisteren daarna welke gronden zij eventueel voorstellen."

Begin deze week hield BOS+ een illegale boomplantactie in Oudenaarde op een braakliggend terrein van de Vlaamse Waterweg. Een 100-tal bosactivisten heeft er 2.750 boompjes aangeplant om aan te klagen dat Vlaamse administraties te veel grond braak laten liggen, terwijl ze er bossen kunnen aanplanten. 

Meest gelezen