Gemeente Dilbeek

Oppositiepartijen in Dilbeek vormen nieuwe partij "Denk Dilbeek"

In Dilbeek gaan vier oppositiepartijen samen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Groen, Vooruit, CD&V en DNA! creëren een nieuwe partij: Denk Dilbeek.

Het Dilbeeks schepencollege bestaat nu uit leden van N-VA en Open VLD. De oppositiepartijen Groen, Vooruit, CD&V en DNA! willen daar verandering in brengen en richten een nieuwe politieke partij op.

Volgens CD&V-fractieleider in de gemeenteraad Jef Vanderoost gaat het om een volledig nieuwe partij. "Het gaat over andere accenten leggen en taboeloos over de grenzen van partijen heen denken. We positioneren ons niet op de links-rechts-as. We maken echt een volledig nieuw verhaal, ook met andere geëngageerde Dilbekenaars."

De partij zal "Denk Dilbeek" heten. "We willen nadenken over Dilbeek en de mensen ook met ons mee laten denken", zegt Vanderoost. 

Programma en lijsttrekker

Hoe het partijprogramma er precies zal uitzien is nog niet duidelijk. “Er zijn nog geen afspraken gemaakt over de details van het programma of de lijsttrekker. Dat willen we samen met heel veel nieuwe mensen de volgende maanden voorbereiden”, zegt Vanderoost.

Vanderoost vermoedt dat er een lijsttrekker zal zijn vanaf de zomer. "Het zal afhangen van het overleg. Als er goede nieuwe mensen bij komen, gaan die enthousiast mee het verhaal schrijven en de lijst vormen."

Meest gelezen