Een wonderboom

Assisenproces rond gifmoord in Lauwe is gestart

Het assisenproces over de gifmoord in Lauwe is gestart. Vier jaar geleden stierf een vrouw nadat haar man haar giftige zaden van een kamerplant liet eten. "De feiten zijn gebeurd in een specifieke context. We hopen op een rechtvaardige straf", zegt zijn advocaat Elisabeth Vanpeteghem. 

Vandaag begint het assisenproces over de gifmoord in Lauwe. Daarin staat een brandweerman van 37 terecht omdat hij zijn vrouw om het leven zou gebracht hebben. Hij mengde maandenlang giftige zaden van de wonderboom, een exotische kamerplant, door haar eten. In oktober 2018 bracht hij de vrouw naar het ziekenhuis omdat ze plots last had van diarree en overgeven. De vrouw stierf aan vergiftiging.

De man bekende pas maanden later op 3 september 2019 dat hij zijn vrouw vergiftigde met de zaden van de wonderboom. Na drie jaar gaat vandaag het assisenproces van start. "Onze cliënt blijft rustig", vertelt advocaat Vanpeteghem. "Er zijn privé een aantal zaken gebeurd die er toe geleid hebben dat de cliënt de feiten heeft gepleegd. We gaan dat uitleggen aan de jury en hopen op een rechtvaardige straf."

Meest gelezen