Vanaf vandaag vier weken lang schaatsplezier in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas kan er vanaf vandaag vier weken lang geschaatst worden op de ijspiste op de Grote Markt. Blikvanger is dit jaar niet alleen het glanzend ijs van de schaatsbaan, maar ook de nieuwe winterchalet, die een uitgebreid zicht geeft op de ijspiste. En ook de winterfoor neemt een stukje van de Grote Markt in.  

In tegenstelling tot tal van andere steden, zoals Gent, waar er deze winter niet kan geschaatst worden vanwege energiebesparende maatregelen, heeft Sint-Niklaas er voor gekozen om haar inwoners toch schaatsplezier aan te bieden. De overdekte ijspiste, vlak voor het stadhuis, is met een oppervlakte van 675 vierkante meter bij de grootste van het land. Naast een ijspiste, pakt Sint-Niklaas ook uit met een nieuwe winterchalet. Die is dit jaar volledig opgebouwd uit hout en zorgt voor nog meer wintersfeer. Grote glaspartijen geven ook een ruimer zicht op de ijspiste die open blijft tot en met zondag 8 januari 2023. Ook de winterfoor neemt een stukje van de Grote Markt in en dat nog tot en met dinsdag 20 december.

Twee weekends kerstmarkt

Verder baadt de Grote Markt niet één maar twee weekends lang in een kerstsfeer. “Met het volwaardig en goedgevuld winterprogramma willen we voor een sfeervolle eindejaarsperiode zorgen”, aldus schepen voor Evenementen Ine Somers (Open VLD). “Na twee corona-edities zijn we blij dat we opnieuw alles uit de kast kunnen halen om de beleving naar een nog hoger niveau te tillen. Voor het eerste zal de Grote Markt twee weekends lang baden in een betoverende kerstsfeer, met telkens meer dan 50 kerstchalets, een winterterras met muziek, vuurkorven en tal van andere kraampjes.”

De kerstmarkt opent vandaag en is verder open op zaterdag 10 en zondag 11 december en in het weekend van vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december.

Warmathon

Dinsdag 20 december komt tijdens de Warmste Week de Warmathon naar de stad. Iedereen kan wandelen of lopen voor het goede doel op het recreatiedomein De Ster.

In het centrale Warmathon-dorp zorgen dj’s voor loopbeats en moedigen bekende VRT-gezichten de sportievelingen aan. Een bekende ambassadeur loopt zelfs mee. In Sint-Niklaas is dat Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou.

In deelgemeente Sinaai is er een kerstmarkt op de Dries op zaterdag 10 december vanaf 16 uur. In Puivelde is dat op zondag 11 december vanaf 16 uur, op het plein aan de Sint-Jobkerk. En in Belsele vindt de kerstmarkt in Belseledorp plaats op zaterdag 17 december vanaf 16 uur.

Meest gelezen