Stormloop op gratis kerstbomen Famiflora: 3.000 exemplaren uitgedeeld op half uur tijd

Tuincentrum Famiflora in Moeskroen, opgericht door twee West-Vlamingen, is vanmorgen overspoeld door mensen die een gratis kerstboom wilden hebben. Famiflora wou er 3.000 weggeven dit weekend, maar na aan half uurtje was er niets meer om uit te delen. De actie kwam tot stand nadat de politie en het parket donderdagochtend binnengevallen waren in de winkel en de deuren voor onbepaalde tijd op slot deden. Bouwovertredingen liggen aan de basis van de inval.

Het grootste tuincentrum van ons land zou verschillende bouwovertredingen na een jaar nog altijd niet in orde hebben gebracht. De politie en het parket sloten de zaak donderdagochtend. Volgens de autoriteiten kan Famiflora weer open als alles in orde is gebracht. "Het personeel mag enkel nog binnen om de planten water te geven en de dieren te verzorgen", zegt Fabien Sobiecki van het tuincentrum.

De sluiting komt erg ongelegen, vlak voor de kerstperiode. De verse lading kerstbomen kan niet verkocht worden. Daarom gaf Famiflora vandaag alle 3.000 exemplaren gratis weg op de parking. "Hoeveel ons dat zal kosten? Geen idee. Maar we geven ze liever weg in plaats van ze weg te gooien."

BEKIJK - Mensen nemen meerdere gratis kerstbomen mee:

Videospeler inladen...

Meest gelezen