Neupré

Meisje (14) uit Anderlecht dood aangetroffen in Luik, zij en haar zus (2,5) waren al twee dagen vermist

In de provincie Luik is het lichaam gevonden van een 14-jarig meisje uit Anderlecht, dat al sinds donderdag vermist was. Er is sprake van opzettelijke doodslag. Enkele kilometers verderop werd het lichaam van een man van 37 jaar aangetroffen, vlak bij zijn auto. In de auto van de man zat nog een peuter van 2,5 jaar, zij is ongedeerd. De twee meisjes zijn zussen. Child Focus waarschuwt ouders voor online groomers. 

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

De man zou het oudste meisje via sociale media voorgesteld hebben om te gaan winkelen. Die zou dan haar kleine zus hebben meegenomen. Het lichaam van de man werd gisterenochtend dood teruggevonden in Plainevaux, een deelgemeente van Neupré in Luik. Volgens de eerste vaststellingen heeft hij zichzelf van het leven beroofd.

In zijn auto, die vlakbij geparkeerd stond, werd een peuter gezond en wel aangetroffen. Van het andere meisje werd verderop dan weer het levenloze lichaam gevonden. Het lichaam lag zowat tien kilometer noordelijker langs een bospad in Ougrée. De twee meisjes komen uit Anderlecht en waren sinds donderdag vermist. 

Bij de tiener zou het gaan om opzettelijke doodslag. Een autopsie volgt morgen. De twee feiten - in Neupré en Ougrée - zouden met elkaar in verband staan. Onderzoek moet uitmaken of er eventueel nog een andere partij betrokken was. De man van 37 is gekend bij justitie voor een vrijwillige brandstichting in Eupen. Hij kreeg daarvoor vijf jaar cel.

Child Focus waarschuwt voor grooming

Child Focus waarschuwt naar aanleiding van de gebeurtenissen in Luik ouders voor online groomers. Dat zijn volwassenen die via sociale media kinderen of jongeren benaderen. "Het heeft geen zin om kinderen of jongeren te verbieden om op sociale media te zijn, maar ouders moeten hen wel wapenen voor de gevaren online", zegt Niels Van Paemel van Child Focus. 

"We hebben bij Child Focus het concept MAX uitgevonden: je kan dat terugvinden op iedereeneenmax.be", gaat Van Paemel voort. "Daarin proberen we voor elk kind een volwassen vertrouwenspersoon te regelen zodat elk kind weet waar heen wanneer de zaken mislopen. Ook wanneer het te laat is, is het nog altijd goed om Child Focus te contacteren voor begeleiding."

BEKIJK - "De gemiddelde leeftijd van een eerste smartphone is intussen 8 jaar":

Videospeler inladen...

Meest gelezen