Robby Scheelen

Wolf doodt alpaca en schaap in weide zonder wolfproof omheining in Beringen

In Beringen zijn gisteren een alpaca en een schaap gedood, zo goed als zeker door een wolf. Dat bevestigt Natuur en Bos. Een tweede schaap was gewond. Een dierenarts moest het dier laten inslapen. 

In de nacht van maandag op dinsdag waren er in Limburg twee wolvenaanvallen. In Beverlo, in Beringen, doodde een wolf een alpaca en schaap in een weide in de Kroonstraat. De weide was niet uitgerust met de nodige stroomdraden. Daardoor kon de wolf onder de draad kruipen. 

doodgebeten schapen in Beringen

In de nacht van maandag op dinsdag werden ook al eens drie schapen doodgebeten bij een herder in Helchteren. Een vierde schaap werd later dood teruggevonden op het schietterrein. Twee andere schapen moesten geëuthanaseerd worden. 

Meest gelezen