picture by Dave Bruel

Onderzoek naar diefstal gouden kunstwerk van Arne Quinze in Knokke-Heist na 5 jaar afgerond, dader blijft spoorloos

Na vijf jaar is het onderzoek naar het gestolen gouden kunstwerk van Arne Quinze afgerond. Hoewel een buurtbewoner de inbraak in de kunstgalerij in Knokke-Heist had gefilmd en de politie de dief had achtervolgd, blijft de dader spoorloos. Het kunstwerk zou 2,2 miljoen euro waard zijn.

Het kunstwerk "Natural Golden Chaos" van Arne Quinze ziet eruit als een wirwar van draden en buizen, in 18 karaat goud en het weegt 45 kilogram. Het kunstwerk zou 2,2 miljoen euro waard zijn. Vijf jaar geleden werd het gestolen uit kunstgalerij Maruani Mercier in Knokke-Heist.

BEKIJK - De inbraak kon gefilmd worden.

Videospeler inladen...

De dief brak door het gewapend glas om de galerij binnen te dringen. Het kunstwerk werd door het raam naar buiten gedragen en in een auto gelegd. De politie arriveerde even later en kon de dader nog achtervolgen, maar via landelijke wegen kon hij ontsnappen. 

Een buurtbewoner kon de diefstal zelf filmen, maar dat bleek niet voldoende om de dader te vinden. Het parket van West-Vlaanderen heeft het onderzoek afgerond terwijl de zaak onopgelost blijft. 

Quinze en advocaat niet aangeslagen

Arne Quinze en zijn advocaat willen niet te lang bij het afgesloten onderzoek blijven stilstaan. "Het is jammer dat het kunstwerk is gestolen in de eerste plaats", reageert advocaat Joris Roesems. "In de tweede plaats is het jammer dat er geen dader gevonden is. We hebben het volste vertrouwen in de onderzoekers. Als er geen resultaat werd geboekt, dan vrees ik dat wij ons daarbij moeten neerleggen." 

Meest gelezen